Продавець Интернет-магазин "Восторг" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2673 відгуків
+380 (95) 687-75-96
+380 (63) 716-06-56
район рынка Барабашово, Харків, Україна
Інтернет-магазин "Восторг"

Як працює автоклав?

Як працює автоклав?

Автоклав-це апарат призначений для проведення різних процесів при нагріванні і під тиском, що вище атмосферного. Сам термін "автоклав" Ви можете почути в різних галузях промисловості, наприклад, у хімічній, в гідрометалургії, в медицині і що найважливіше в нашому з Вами випадку в харчовій промисловості. Конкретно в харчовій промисловості, автоклав необхідний для стерилізації, пастеризації продуктів (у тому числі і консервів, приготування їжі. Природно, що в промислових масштабах автоклави і виглядають і працюють трохи по-іншому, ми ж з Вами розглянемо варіант побутового автоклаву для домашньої консервації продуктів. У домашніх умовах, автоклави використовуються для приготування м'ясних, рибних чи овочевих консервів. Природно, що як і промислові автоклави, побутові забезпечені пристроями для контролю тиску, температури і запобіжним клапаном(манометр, термометр, аварійний клапан скидання). Корпус автоклава повинна бути виконана з металу, а саме небудь з вуглецевої сталі, або з нержавіючої сталі, товщиною стінки не менше 2 мм Дно автоклава повинна бути сферичним, це необхідно для того, щоб тиск рівномірно розподілявся всередині корпусу автоклава (згадайте газовий балон). Природно, що потрібно отвір для того, щоб поставити всередину автоклава банки з продукцією. Якщо розглянути модель автоклава, представлену в інтернет-магазині "Захват", то виробники даного автоклава застосували ряд технічних доопрацювань для простоти використання і надійності при експлуатації даного апарату. А саме, товщина металу стінок по корпусу автоклава становить 2 мм, дно сферичне, але при цьому з зовнішньої сторони корпус виглядає рівним і прямим, що робить його стійким на поверхні (знову ж згадайте дно газового балона), товщина стінки горловини автоклава становить 8 мм, кришка автоклава товщиною 10 мм, кріпильні замки встановлені на корпусі автоклава товщиною 10 мм. Щоб побачити автоклав харківського виробництва перейдіть по посиланню. Всередині автоклава, а саме на його дні, приварений лист рівного металу, для того, щоб банки стояли рівно. А для того, щоб щільно закрити автоклав, Вам не потрібно закручувати гайковим ключем купу гайок, т. к. в цьому автоклаві передбачений гвинт з кріпильними замками.

Принцип роботи автоклава.(Перед початком роботи уважно прочитайте інструкцію по застосуванню.) Насправді, принцип роботи апарату заснований на фізичних процесах. А саме - зростає температура, зростає і тиск. Робоча температура автоклава досягає 140 градусів за Цельсієм, при цьому тиск може досягти 5,5-6 атмосфер. Ось для цього моменту і потрібен аварійний клапан скидання - він відкриється і ставить все непотрібне тиск з автоклава, а зі зменшенням тиску впаде і температура. Природно, що клапан потрібно настроїти на певний тиск вручну і після цього перевірити його працездатність. Користуючись нагодою, хочу представити Вам інформацію про підготовку до роботи автоклава:

  • Встановити автоклав на рівну поверхню.
  • У відсік для термометра влити машинне масло на 1/3 об'єму відсіку.
  • Укласти на дно автоклава щільну тканину (мішковина або джинсова тканина).
  • Поставити в автоклав повні закатані банки, між собою банки нічим не перекладаються.
  • Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банку була покрита водою шаром 1,5-2 див.
  • Щільно закрити кришку.

Після чого, необхідно з допомогою автомобільного насоса накачати 1,5 атмосфери тиску і провести візуальний огляд автоклава на пропускання повітря. Якщо все герметично, можна переходити до процесу консервації та пастеризації за допомогою чудового винаходу, під назвою - автоклав!

Основне призначення автоклава ми б хотіли розглянути в якості прикладу. Припустимо у Вас багато домашньої птиці, яку Ви хочете використовувати у подальшому як продукт харчування. Ви звичайно можете придбати морозильну камеру, заморозити м'ясо і по мірі необхідності його використовувати. Але врахуйте декілька важливих чинників - витрати на покупку камери і її зміст (електроенергія). І ось саме автоклав і виступає в ролі реально менш витратною альтернативою. На його покупку Ви витратите в рази менше грошей і його зберігання абсолютно безкоштовне.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner