Принцип роботи соковарки.
Зазвичай, про соковарці згадують під осінь - це як раз той час, коли потрібно переробити велику кількість урожаю, адже це пора яблук, груш, слив і винограду. Соковарки відомі нам ще з середини 20 століття, з себе соковарка представляє кілька ємностей, розташованих один над одним. Основним кінцевим продуктом соковарки є сік, але з м'якоті, що залишилася після одержання соку, Ви можете приготувати,наприклад, мармелад. Сік виходить шляхом випарювання фруктів і овочів.
Як варити сік в соковарці? Очищені від кісточок і порізані шматочками фрукти, кладуть у друшляк соковарки. В саму нижню каструлю для води наливають воду і доводять її до кипіння. Після, на цю каструлю ставлять другу каструлю для збору соку, обладнану силіконовою трубкою і сталевим затиском, а поверх неї ставлять сітчастий друшляк з продукцією і накривають кришкою. Процес роботи соковарки нагадує роботу пароварки - вода, нагріваючись, перетворюється на пару, яка проходить крізь продукти, вбирає в себе сік, який потім накопичується у другій каструлі знизу. Все дуже просто!
Плюси соковарки перед соковижималкою ( в даному випадку розглянемо плюси самого кінцевого продукту-соку)?
- Соковарка нічим не забивається (фруктова м'якоть) і не шумить.
- Після приготування соку в соковарці, у ньому не залишається осаду.
- Сік, приготований в соковарці придатний до консервації відразу - його не потрібно кип'ятити і стерилізувати.
- Соки приготовані в соковижималці, схильні до швидкого окислення, незважаючи на їх зберігання в холодильниках, такі соки краще відразу вжити. Соком, приготованим в соковарці, можна насолоджуватися протягом тижня, просто зберігаючи його в холодильнику, і це ніяк не позначиться на його якості.
- Економія часу при виробництві соку. У випадку з соковарки,Ви просто завантажуєте необхідну кількість продукції і чекаєте поки звариться сік, займаючись при цьому своїми справами, а у випадку з соковижималкою, Ви постійно присутні і щось робите.
- Сік з соковарки набагато солодше, ніж з соковижималки.
- Соковарку набагато легше мити, ніж яку б то не було соковижималку.
- Також, соковарку можна використовувати для приготування їжі на пару.
У висновку, хотілося б звернути Вашу увагу на те, що ринок повний асортиментом соковарок різних обсягів (4-21 літр) і різних виконань (алюміній і нержавіюча сталь). Найпоширенішим обсягом є обсяг 8 літрів. Інтернет-магазин "Захват", рекомендує Вам вибирати соковарки з нержавіючої сталі, про їхні плюси Ви зможете дізнатися в описі товару, перейшовши за посиланням сюди. Для перегляду повного асортименту соковарок, перейдіть по посиланню сюди. Сподіваюся, що ми змогли висвітлити всі основні питання з приводу соковарок в даній статті. Спасибі за увагу!
- Побутові інкубатори: види, процес поводження з інкубатором, оснастка?Інкубатори для побутового використання набирають все більшу і більшу популярність серед птахівників та людей, що мають власне господарство.Але який же купити,щоб оптимально підходив для Ваших умов?На це та інші питання ми постараємося відповісти.Повна версія статті
- Садові обприскувачі: область застосування, якість, виробники.У даній статті ми постараємося допомогти людині визначитися з вибором садового обприскувача - звернути увагу на ту чи іншу проблему у цій галузі.Повна версія статті